UNELMIEN KENTTÄ 27.5.2021Unelmien kenttä on kuvataiteilija Sophia Ehnroothin installaatio 27.5.2021.

27. toukokuuta täytämme jalkapalloareenan 2021 jalkapallolla. Installaatio on avoin ja maksuton tapahtuma, jossa yhdistyy taiteen ja urheilun maailmat. Kentällä saa kulkea vapaasti tuhansien pallojen keskellä. Sinne voi myös tuoda oman vanhan jalkapallon ja ottaa uuden tilalle. Leikki ja luovuus on palautettu kentälle, ja hetken saa kuvitella, että kaikki on mahdollista. 

Installaatio kestää yhden päivän ajan, ja se on avoin ja maksuton tilaisuus kaikille. Tarkoituksena on järjestää matalan kynnyksen taidekokemus, joka yhdistää leikin ja taiteen sekä urheilun ja luovuuden.

Installaatiosta jäljelle jääneet, uudet jalkapallot lahjoitetaan nuorten ja lasten syrjäytymisen vastaista työtä tekevällä Icehearts-järjestölle. Icehearts jakaa jalkapallot kouluille, eri liikuntaseuroille ja harrastusjoukkueille. Järjestö toimii 14 eri paikkakunnalla Suomessa. 

Unelmien kenttä -installaatiolla halutaan palauttaa aikuisten mieliin se ilo ja haaveilu, jolla nuoret lähtevät mukaan urheiluun. Usein tämä ilo katoaa nopeasti varhaisten karsintojen ja kovan kilpailun myötä.

UNELMIEN KENTTÄ on kuvataiteilija Sophia Ehrnroothin teos, jonka hän toteuttaa Playart Productionsin ja Fabula Median kanssa. 

UNELMIA TUKEMASSA: