Aikuinen, uskalla leikkiä! - "Leikki on vastakohta pakonomaiselle suorittamiselle."

02/19/2021

Leikki ei ole pelkästään lasten juttu vaan jotakin, joka voi kantaa ihmistä läpi elämän. Filosofi Mika Hannula määrittelee leikin asenteeksi, joka heittäytyy ja uskaltaa kokeilla. Tärkeää on mielikuvitus, perspektiivien vaihto ja kyky nauraa itselleen.

Pölyttynyt pönöttäminen on asia, jota filosofi Mika Hannula haluaa välttää. Hannula puhuu leikkivän asenteen puolesta, jonka ei pitäisi jäädä pelkästään lapsuuteen. Leikin filosofia ei erottele osallistujia ikäryhmittäin.

"Olennaista on mielikuvitus, perspektiivien vaihto ja kyky nauraa itselleen. Kyse on asenteesta, joka uskaltaa osallistua ja heittäytyä mukaan, kompuroida ja silti nousta uudelleen ylös", sanoo Hannula.

Hän opiskeli aikanaan klassista aristoteelista hyve-filosofiaa ja poliittista filosofiaa ja teki aiheesta 1990-luvulla myös väitöskirjan. Nykyisin hän asuu Berliinissä ja työskentelee kirjoittajana, luennoitsijana, kuraattorina ja kriitikkona.

Sophia Ehrnrooth: Vihertaivas (2015)
Sophia Ehrnrooth: Vihertaivas (2015)

Hannula on kirjoittanut kuvataiteilija Sophia Ehrnroothin kanssa Dream of Championship -kirjan, johon on koottu Ehrnroothin jalkapalloaiheisia taideteoksia. Teos julkaistaan Leikitään hetki -vaikuttavuuskampanjan yhteydessä. Kampanjan tarkoitus on rohkaista ihmisiä leikkimään ja unelmoimaan.

Lue lisää kampanjasta ja koko artikkeli täältä.

Vaikuttavuuskampanjan taiteellinen päätapahtuma on Sophia Ehrnroothin Unelmien kenttä -taideinstallaatio toukokuussa 2021, jolloin Helsingin Bolt Arenalle asetellaan yli 2000 jalkapalloa. Installaation lisäksi kampanjaan kuuluu videohaastatteluja ja keskustelutilaisuuksia. 

Sophia Ehrnrooth: Punapaita (2015)
Sophia Ehrnrooth: Punapaita (2015)